Wyśmienita, ale z pewnością nie na upały- rozpuści się w przedbiegach;) Bardzo maślana, kawowa i słodka, a do tego do przygotowania w 15 minut! (przepis podstawowy) Składniki: 20 herbatników (około 100 g) 150 g miękkiego masła 1/2 szklanki cukru pudru 4 łyżeczki kawy cappucino 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 3 łyżki wrzącej wody 2 łyżeczki cukru z wanilią mleko do namoczenia herbatników kakao do posypania Masło utrzeć mikserem na puch z cukrem. We wrzątku rozpuścić kawę rozpuszczalną. Do masła dodać cappucino, cukier z wanilią i zaparzoną kawę, zmiksować. Na deseczce ułożyć 4 herbatniki, namoczone w mleku tylko od góry, rozsmarować na nich część masy. Kolejne warstwy herbatników moczyć z obu stron i smarować masą. Ostatnią warstę namoczyć tylko od dołu. Ciasto wykończyć pozostałą masą, obficie posypać kakao. Chłodzić minimum 4 godziny. Smacznego!