Banalne do wykonania, bez pieczenia. Z lekko słonawym, krakersowym posmakiem i maślaną masą z kakao i kawą. Będzie fajną propozycją na niedzielny deser, gdy nie macie ochoty na pieczenie wielkich blach ciasta, a kilkuosobowa porcja składa się jedynie z kilkunastu ciastek :)10- 12 solonych krakersów70 g miękkiego masła3/4 szklanki cukru pudru4 łyżki gorzkiego kakao3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej2 łyżeczki cukru z waniliąmleko do namaczania krakersówMasło utrzeć na pulchną masę z cukrem pudrem. Dodać kawę rozpuszczoną w 1/4 szklanki wrzątku (wystudzoną), kakao i cukier z wanilią, dokładnie zmiksować. Smarować kolejne warstwy krakersów moczonych w mleku. Cały deser wyrównać pozostałą masą i chłodzić 4- 12 godzin. Smacznego!