ßßß
            
        
Pomyślałam, że przed Świętami przydałby się przepis na polewę czekoladową do ozdabiania ciast i pierniczków. Ta jest idealna. Nie rozwarstwia się i można ją kilkakrotnie podgrzewać, gdy za bardzo stwardnieje. Wystarczy dolać łyżeczkę mleka.Składnikimasło, 100 grammleko, 6-8 łyżek*cukier puder, 6 łyżekkakao, 4 łyżkiSposób przygotowaniaWszystkie składniki umieścić w garnku o grubym dnie. Podgrzewać i mieszać (od czasu do czasu) do momentu, aż masło się rozpuści, wszystkie produkty się połączą, a polewa zacznie bulgotać. Garnek ściągnąć z ognia. Zacząć ozdabianie wypieku kiedy polewa lekko wystygnie.* na początek można dodać tylko 6 łyżek mleka, jeśli konsystencja będzie zbyt gęsta należy wlać pozostałe mleko. Pamiętajcie, że polewa w miarę stygnięcia gęstnieje.
web hosting reviews USA