Wykonanie
Pin It
Zbliżają się święta, a więc okres w którym pieczemy ciasta,
ciasteczka i pierniki. Zachęcam Was do robienia domowej
polewy czekoladowej. Polewy na bazie naturalnego
kakao. Jej przygotowanie nie jest wcale skomplikowane, a jej zrobienie trwa parę minut. W zamian otrzymamy naturalną polewę z produktów, które z reguły zawsze mamy w domu pod ręką. Bez zbędnych dodatków ani polepszaczy, które znajdują się w tych gotowych sklepowych produktach.
Polewa czekoladowaCzas przygotowania: 15 minutSkładniki:50 g
masła45 g
cukru pudru3 łyżki
mleka2 czubate łyżki
kakaoWykonanie:W garnuszku o grubym dnie umieszczamy
masło i
mleko, podgrzewamy je na małym ogniu. Gdy
masło się roztopi dodajemy
kakao i
cukier puder. Wszystko mieszamy i dalej lekko podgrzewamy. Gdy wszystkie składniki dokładnie się połączą, polewa jest gotowa.Gdyby ukazało się, że polewa jest za gęsta, dodajemy do niej jeszcze odrobinę
mleka i dokładnie mieszamy.