ßßß
Zbliżają się święta, a więc okres w którym pieczemy ciasta, ciasteczka i pierniki. Zachęcam Was do robienia domowej polewy czekoladowej. Polewy na bazie naturalnego kakao. Jej przygotowanie nie jest wcale skomplikowane, a jej zrobienie trwa parę minut. W zamian otrzymamy naturalną polewę z produktów, które z reguły zawsze mamy w domu pod ręką. Bez zbędnych dodatków ani polepszaczy, które znajdują się w tych gotowych sklepowych produktach.
Polewa czekoladowaCzas przygotowania: 15 minutSkładniki:50 g masła45 g cukru pudru3 łyżki mleka2 czubate łyżki kakao
Wykonanie:W garnuszku o grubym dnie umieszczamy masło i mleko, podgrzewamy je na małym ogniu. Gdy masło się roztopi dodajemy kakao i cukier puder. Wszystko mieszamy i dalej lekko podgrzewamy. Gdy wszystkie składniki dokładnie się połączą, polewa jest gotowa.Gdyby ukazało się, że polewa jest za gęsta, dodajemy do niej jeszcze odrobinę mleka i dokładnie mieszamy.