Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« ŚniadankoPlacki ziemniaczane »No i zachciało się coś słodkiegoCiacho moja rodzinka wymyśliła dopiero co po świętach a tu już słodkości dzisiajKarpatka w dwóch kolorach czyli szachownicaSKŁADNIKI:450 g
margaryny Kasiawoda 2 szklanki
mąka pszenna 2 szklanki6
jajek2 łyżeczki
proszku do pieczenia150 gram
cukru1 litr
mleka3 budynie
waniliowePRZYGOTOWANIE:
Masło rozpuścić w garnku 250 gram, dolać
wodę, doprowadzić do wrzenia. Wsypać
mąkę 2 szklanki i chwilę ucierać do powstania gęstej masy. Po lekkim przestudzeniu wbijać
jajka,
proszek do pieczenia i miksować. Gotową masę podzielić na 2 części do jednej dodać 2 łyżki
kakao i zmiksować . Blachę o wymiarach 40x35 wysmarować tłuszczem Jedną część ciasta rozprowadzić na blaszce (ciasto jest klejące, ale takie ma być). Piec w temperaturze 200ºC przez około 25 - 30 minut W ten sam sposób upiec drugą część ciasta
mleko zagotować 2 szklanki z
cukrem , budynie rozmieszać w 2 szklankach
mleka zagotować ostudzić .
Kasię zmiksować dodać ostudzony
budyń miksować , aż powstanie krem wykładać na ciasto które przecinamy na połowę i przekładamy czarne białe na koniec posypujemy
cukrem pudrem smacznego

wtorek, 03 stycznia 2012, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter