ßßß Cookit - przepis na Pierś w ziołach z warzywami i marynatą z oleju rzepakowego

Pierś w ziołach z warzywami i marynatą z oleju rzepakowego

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Wątróbka na pierzynce z ...
Roladki drobiowe z musztardą ... »
Podajemy pierś z ryżem i warzywami duszonymi na maśle klarowanym i musztardzie . Bardzo smaczne i szybkie danie . Danie przygotowałam z wykorzystaniem oleju rzepakowego który,jest naturalnym źródłem kwasów omega ponieważ uważam , że jest zdrowy. Tylko taki kupuje .
trudność: łatwe
czas: powyżej 60 min
ilość porcji: 8
Pierś z kurczaka dwie podwójne dla 4 osób
Sól
pieprz biały mielony
natka pietruszki drobno posiekana bardzo drobno
szczypta papryki słodkiej czerwonej
olej rzepakowy 100 ml
pól kostki rosołku drobiowego
8 woreczków papierowych do pieczenia lub papier do pieczenia
Dodatkowo:
Kolorowa papryka dwa rodzaje po jednej sztuce
Pietruszka korzeń pokrojona w drobne paseczki
Musztarda stołowa 1 łyżka
Masło klarowane 2-3 łyżki
Ryż basmati 4 woreczki ( dla 4 osób )
Do pojemniczka ( szklanka miseczka) wlewamy olej rzepakowy dodajemy sól pieprz paprykę i rosołek drobiowy rozrabiamy . Dodajemy posiekana pietruszkę bardzo drobno . Ugniatamy moździerzem . Pierś myjemy i każdą połówkę kroimy w poprzek wychodzi nam 8 części. Każdy płat piersi smarujemy przygotowaną oliwą z ziołami i wkładamy do woreczka papierowego lub papieru do pieczenia. Smażymy na patelni z obu stron na rumiany kolor , nie potrzebujemy tłuszczu do smażenia. Sos z warzyw: Paprykę zieloną i czerwoną kroimy w bardzo wąskie paseczki , wkładamy do garnka . Pietruszkę korzeń również drobno kroimy w paseczki dodajemy do papryki . Dodajemy masło klarowane i dusimy jakieś 20 minut. Teraz dodajemy musztardę , doprawiamy sola i pieprzem . Dusimy razem z 20 minut ponownie i gotowe.
czwartek, 05 czerwca 2014, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
Komentarze
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2014/06/Piers-w-ziolach-z-warzywami-i-marynata-z-oleju.html