Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Wątróbka na pierzynce z ...Roladki drobiowe z
musztardą ... »Podajemy pierś z
ryżem i warzywami duszonymi na
maśle klarowanym i musztardzie . Bardzo smaczne i szybkie danie . Danie przygotowałam z wykorzystaniem
oleju rzepakowego który,jest naturalnym źródłem kwasów omega ponieważ uważam , że jest zdrowy. Tylko taki kupuje .trudność: łatweczas: powyżej 60 minilość porcji: 8
Pierś z kurczaka dwie podwójne dla 4 osób
Sólpieprz biały mielony
natka pietruszki drobno posiekana bardzo drobnoszczypta
papryki słodkiej czerwonej
olej rzepakowy 100 mlpól kostki rosołku drobiowego8 woreczków papierowych do pieczenia lub papier do pieczeniaDodatkowo:Kolorowa
papryka dwa rodzaje po jednej sztuce
Pietruszka korzeń pokrojona w drobne paseczki
Musztarda stołowa 1 łyżka
Masło klarowane 2-3 łyżki
Ryż basmati 4 woreczki ( dla 4 osób )Do pojemniczka ( szklanka miseczka) wlewamy
olej rzepakowy dodajemy
sól pieprz paprykę i rosołek drobiowy rozrabiamy . Dodajemy posiekana
pietruszkę bardzo drobno . Ugniatamy moździerzem . Pierś myjemy i każdą połówkę kroimy w poprzek wychodzi nam 8 części. Każdy płat piersi smarujemy przygotowaną
oliwą z
ziołami i wkładamy do woreczka papierowego lub papieru do pieczenia. Smażymy na patelni z obu stron na rumiany kolor , nie potrzebujemy tłuszczu do smażenia. Sos z warzyw:
Paprykę zieloną i czerwoną kroimy w bardzo wąskie paseczki , wkładamy do garnka .
Pietruszkę korzeń również drobno kroimy w paseczki dodajemy do
papryki . Dodajemy
masło klarowane i dusimy jakieś 20 minut. Teraz dodajemy
musztardę , doprawiamy
sola i
pieprzem . Dusimy razem z 20 minut ponownie i gotowe.



czwartek, 05 czerwca 2014, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter