ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegoryż 0.75 szklanekwody 1,5 szklanekmasło 1 łyżek stołowychsól według uznanianatka pietruszki 2 łyżek stołowychWykonanie:Ryż przebrać, umyć dokładnie w letniej wodzie, zmieniając ją kilkakrotnie, a najlepiej to na sicie pod strumieniem letniej wody i osączyć. Wsypać do wrzątku, z dodatkiem masła i soli, zamieszać. Przykryć rondel, ustawić mały ogień i gotować aż ryż wchłonie całą wodę . Wstawić rondel do garnka z wrzącą wodą i dogotować. Podać jako dodatek do zup takich jak np:pomidorowa lub koperkowa.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!InneKasze weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: