ßßß Cookit - przepis na Ryż na sypko

Ryż na sypko

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
ryż 0.75 szklanek
wody 1,5 szklanek
masło 1 łyżek stołowych
sól według uznania
natka pietruszki 2 łyżek stołowych
Wykonanie:
Ryż przebrać, umyć dokładnie w letniej wodzie, zmieniając ją kilkakrotnie, a najlepiej to na sicie pod strumieniem letniej wody i osączyć. Wsypać do wrzątku, z dodatkiem masła i soli, zamieszać. Przykryć rondel, ustawić mały ogień i gotować aż ryż wchłonie całą wodę . Wstawić rondel do garnka z wrzącą wodą i dogotować. Podać jako dodatek do zup takich jak np:pomidorowa lub koperkowa.
Autor: Iza
Zobacz inne przepisy użykownika!
Inne
Kasze weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/6702/Ryz-na-sypko