Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
ryż 0.75 szklanek
wody 1,5 szklanek
masło 1 łyżek stołowych
sól według uznania
natka pietruszki 2 łyżek stołowychWykonanie:
Ryż przebrać, umyć dokładnie w letniej wodzie, zmieniając ją kilkakrotnie, a najlepiej to na sicie pod strumieniem letniej
wody i osączyć. Wsypać do wrzątku, z dodatkiem
masła i
soli, zamieszać. Przykryć rondel, ustawić mały ogień i gotować aż
ryż wchłonie całą
wodę . Wstawić rondel do garnka z wrzącą
wodą i dogotować. Podać jako dodatek do zup takich jak np:pomidorowa lub koperkowa.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Inne
Kasze weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: