Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Pączki z lukrem i posypkąPyszny domowy
smalec »Pyszne leniwe pierogiNajbardziej lubi je moja córcia która woli wszystko inne niż
mięso twierdzi że będzie wegetariankąSKŁADNIKI:2 kostki
twarogu półtłustego3
jajka3 łyżki
kaszki mannyokoło 2 szklanek
mąki pszennej½ szklanki
wody gazowanejspora szczypta
soli i
cukrujogurt z dodatkiemPRZYGOTOWANIE:1-
Twaróg wkładam do miski i rozgniatam drewnianą widelcem.2-Dodaje
jajka nadal ucierając dodaje
mąkę kaszkę sól i
cukier oraz
wodę gazowaną wyrabiam energicznie
będa lepsze
potem kiedy
bede je jadła.3- Gotuje
wodę do której wrzucę pocięte pierożki.4-Z ciasta formuję wałeczki, podsypuję mąkąwyrabiam i znowu robie wałeczki i i kroję je na małe kawałeczki.5-Gotuje około 3-4 minut i mam gotowe pierożki sprawdzam najpierw czy sie ugotowały pzrekrajam pierozka i prubuje nastepnie polewam je
jogurtem i jem .
czwartek, 08 grudnia 2011, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter