Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Wielkanocne
jaja faszerowane ...Wielkanocne babeczki ze ... »Dzisiaj przygotowałam coś specjalnego. Zdrowe
mięsko bardziej wartościowe czyli karczek wołowyBędzie smaczniePrzygotowanie:8 plastrów karku wołowego4 łyżki
musztardy1
ogórki kiszoneszczypior pęczek
sólpieprzsłodka papryka w proszkuPrzyrządzenie:
Mięso rozbiłam cienko, posmarowałam
musztardą, posypałam
solą i
pieprzem.Na każdym kawałku
mięsa rozłożyłam kawałek
ogórka i
szczypiorekZwinąć w roladki, każdą spięłam wykałaczkami, żeby
ogórek i
szczypior nie wypadały ze środka.Na patelni rozgrzałam
olej, włożyłam zrazy i obsmażyłam z każdej strony.Podlałam niewielką ilością
wody, przykryłam i dusiłam przez około 1 godzinę.Co jakiś czas podczas duszenia zrazy przewracałam i dolewałam
wody.Kiedy
mięso było już miękkie, wyjęłam i odłożyłam na talerz.Dwie łyżki
mąki wymieszałam z niewielką ilością zimnej
wody i wlałam do sosu który powstał z duszenia
mięsa , wymieszałamDoprawiłam
papryką w proszku. Włożyłam zrazy i chwile razem trzymałam podawałam z
ziemniakami z
wody .




sobota, 05 kwietnia 2014, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter