ßßß Cookit - przepis na Wołowina na lekko kwaśno

Wołowina na lekko kwaśno

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Wielkanocne jaja faszerowane ...
Wielkanocne babeczki ze ... »
Dzisiaj przygotowałam coś specjalnego. Zdrowe mięsko bardziej wartościowe czyli karczek wołowy
Będzie smacznie
Przygotowanie:
8 plastrów karku wołowego
4 łyżki musztardy
1 ogórki kiszone
szczypior pęczek
sól
pieprz
słodka papryka w proszku
Przyrządzenie:
Mięso rozbiłam cienko, posmarowałam musztardą, posypałam solą i pieprzem.
Na każdym kawałku mięsa rozłożyłam kawałek ogórka i szczypiorek
Zwinąć w roladki, każdą spięłam wykałaczkami, żeby ogórek i szczypior nie wypadały ze środka.
Na patelni rozgrzałam olej, włożyłam zrazy i obsmażyłam z każdej strony.
Podlałam niewielką ilością wody, przykryłam i dusiłam przez około 1 godzinę.
Co jakiś czas podczas duszenia zrazy przewracałam i dolewałam wody.
Kiedy mięso było już miękkie, wyjęłam i odłożyłam na talerz.
Dwie łyżki mąki wymieszałam z niewielką ilością zimnej wody i wlałam do sosu który powstał z duszenia mięsa , wymieszałam
Doprawiłam papryką w proszku. Włożyłam zrazy i chwile razem trzymałam podawałam z ziemniakami z wody .
sobota, 05 kwietnia 2014, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
Komentarze
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2014/04/Wolowina-na-lekko-kwasno.html