Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Bigos z
kiszonej kapusty z ...Wigilijna
flądra na słodko- ... »Na naszym
stole wigilijnym nie może zabraknąć kompotu z suszu , tradycja trwa więc tym razem też susz zagości .Przygotowany z
moreli , suszonych
śliwek i
pomarańcza .Składniki:1 i 1/2 l
wodyśliwki suszone Kresto 8 szt
morele suszone 8 szt
żurawina suszona cała garść
imbir mielony pół łyżeczki
kardamon w ziarnach 5 szt
pomarańcz świeży 6 plastrów
anyż 1 1 szt
laska waniliiśmietana 30% 150 mlDo garnka wkładamy
suszone śliwki morele i
żurawinę zalewamy
wodą i zostawiamy na całą nocGotujemy w tej samej wodzie, w której się moczyły koło 20 minut.Dodajemy
laskę wanilii pokrojoną,
anyż , i
imbir mielony i
kardamon w ziarnach.Nadal gotujemy .Na koniec dodajemy plastry
pomarańcza i zabielamy
śmietaną 30 %Przekładamy
owoce do kieliszków i zalewamy kompotem .Susz warto pić zwłaszcza przy kolacji Wigilijnej . Jest doskonały na trawienie.


środa, 24 grudnia 2014, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter