Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Muffiny z
orzechamiPanga w zalewie octowej »Przepyszne
żeberka w miodzie usmażone na
oleju rzepakowym , przygotowane w wolnowarzekilogram
żeberek wieprzowycholej rzepakowy do smażenia6 łyżek
miodubulion z kostki rosołowej ( 2
kostki rosołowe)1 łyżeczka suszonej
chilli1 łyżeczka
imbiru Kamis1 łyżeczka
solipieprzu do smaku biały Kamis
liść laurowy 3 Kamis
ziele angielskie Kamis
marchewka 3 szt
pieczarki 8 szt1.
Żeberka myjemy osuszamy, posypujemy
przyprawami (
solą ,
pieprzem,
chilli ,
imbirem )2. Smażymy na
oleju rzepakowym z obu stron .3.
Żeberka przekładamy do wolnowaru4. Rozrabiamy we wrzątku 2 kostki drobiowe , zalewamy
żeberka,dodajemy
marchew ,
miód ,
ziele angielskie ,
liść laurowy i
pieczarki pokrojone w plasterki .5. Ustawiamy na 2 stopień i z zostawiamy na 4 godzinki. Po tym czasie
żeberka są gotowe , nie
tracą witamin ,a smak zniewala.6.Podałam z kluskami .

Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego zamierzam go używać w mojej kuchni ,
mogę powiedzieć , że jest jednym z najbardziej wartościowych
olejów roślinnych .
Naje się idealnie do sałatek jak i do smażenia. Usmażyłam na nim
żeberka w miodzie i jestem zadowolona ze swojego wyboru.Dodam jeszcze że
olej rzepakowy pomaga w obniżeniu ciśnienia tętniczego
krwi i pozwala utrzymać prawidłowy poziom cholesterolu .niedziela, 22 grudnia 2013, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter