Wykonanie

Dzisiaj kalorycznie! Upsss! (
potem możesz pobiegać lub iść na długi spacer i będzie OK! ;-) )
Żeberka przygotowuje zazwyczaj dla mojego
męża, mam taki własnie przepis, który jest bardzo prosty, a
żeberka wychodzą boskie. Nie
będę się zbędnie rozpisywać. Zróbcie a nie po żałujecie!SKŁADNIKI:- 1 długi pasek
żeberek wieprzowych- 2 łyżki
miodu- 1 łyżka
przyprawy do
żeberek- 150 ml
ketchupu np. Kotlin, Włocławek lub Pudliszki (inne się nie nadają)- 3 łyżki
oleju rzepakowego-
chili suszone- 1 łyżeczka
octu winnegoŻeberka marynujemy co najmniej 5 godzin w lodówce (najlepiej zrobić rano, a
potem w
porze obiadowej tylko do pieca i gotowe ;-) ).Pieczemy przez 50- 60 minut, w temp. 200 stopni C.

P.S.Niestety nie mam zdjęć po upieczeniu padła mi bateria.... musicie wybaczyć tym razem!Buuuuuuuuziaki!Pięknego Dnia!