Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Faszerowane udka z
mięsem ...
Pierś z kurczaka ala szaszłyk »W cale nie trzeba robić tego deseru z półproduktu. Wystarczy trochę wyobraźni i chęci .
śmietana 30% 500 ml
mleko kokosowe 400 mlodrobina
soku malinowego do zabarwienia
cukier z prawdziwa
wanilią Kamis 20 gram
żelatyna w proszku półtorej łyżkiDodatkowo :
galaretka truskawkowa rozrabiamy w 700 ml
wody1.
Śmietanę wlewamy do garnuszka z
mlekiem kokosowym ,
sokiem malinowym i
cukrem.2. Mieszamy do rozpuszczenia
cukru , a następnie do wrzenia.3.
Żelatynę namaczam w małej ilości
wody.4. Zalewam gorącym
mlekiem ze
śmietaną i mieszam do rozpuszczenia.5. Dodaje rozpuszczoną
żelatynę do
mleka.6. Ostudzone
mleko przelewam do kieliszków i wstawiam do lodówki na 5 godzin do zgestnienia .7 .
Galaretkę rozpuszczam w 700 ml
wody kiedy ostygnie wlewam na
mleko zastygnięte .8 .
Galaretka zastygnie delikatnie tylko taka ma być .9.Na koniec posypuje ziarnami
granatuPyszny deser polecam na spotkanie z przyjaciółmi .
wtorek, 26 listopada 2013, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter