ßßß Cookit - przepis na Panna Cotta domowa

Panna Cotta domowa

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Faszerowane udka z mięsem ...
Pierś z kurczaka ala szaszłyk »
W cale nie trzeba robić tego deseru z półproduktu. Wystarczy trochę wyobraźni i chęci .
śmietana 30% 500 ml
mleko kokosowe 400 ml
odrobina soku malinowego do zabarwienia
cukier z prawdziwa wanilią Kamis 20 gram
żelatyna w proszku półtorej łyżki
Dodatkowo :
galaretka truskawkowa rozrabiamy w 700 ml wody
1.Śmietanę wlewamy do garnuszka z mlekiem kokosowym , sokiem malinowym i cukrem.
2. Mieszamy do rozpuszczenia cukru , a następnie do wrzenia.
3. Żelatynę namaczam w małej ilości wody.
4. Zalewam gorącym mlekiem ze śmietaną i mieszam do rozpuszczenia.
5. Dodaje rozpuszczoną żelatynę do mleka.
6. Ostudzone mleko przelewam do kieliszków i wstawiam do lodówki na 5 godzin do zgestnienia .
7 .Galaretkę rozpuszczam w 700 ml wody kiedy ostygnie wlewam na mleko zastygnięte .
8 . Galaretka zastygnie delikatnie tylko taka ma być .
9.Na koniec posypuje ziarnami granatu
Pyszny deser polecam na spotkanie z przyjaciółmi .
wtorek, 26 listopada 2013, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2013/11/Panna-Cotta-domowa.html