Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Bób z
makaronem i
seremMuffiny
cytrynowe z
rodzynkami »Bułeczki wyszły delikatne i miękkie. Wspaniały smak prażonych ziaren nadal czuję w ustach . Jeszcze nie jeden raz je zrobię :) Dziękuje ziarenkowotrudność: łatweczas: powyżej 60 minilość porcji: 122 szklanki
mąki pszennej tym 5001 ½ szklanki
mąki żytniej typ 7201 ½ szklanki
wody25 g świeżych
drożdży3 łyżki
oleju5 łyżek prażone ziarna Euforia½ szklanki prażone ziarna Euforia1 ½ łyżeczki
soliDo misy od robota wsypujemy
mąkę pszenna i
mąkę żytnią .Robimy dołek.
Drożdże rozrabiamy w szklance letniej
wody.Wlewamy
drożdże do zagłębienia w mace, lekko mieszamy aby powstała zawiesina.Zostawiamy na 15 minut.Dodajemy
olej i prażone ziarna i resztę
wody .Włączamy mikser na najmniejszych obrotach i wyrabia nam ciasto. Zostawiamy na 40 minut aby wyrosło.Wykładamy papierem blaszkę do pieczenia.Wyrośnięte ciasto jeszcze raz wyrabiamy .Na dłoń wlewamy odrobinę
oleju i formujemy bułeczki rękoma zanurzając je w prażonych ziarnach .Układamy na papierze do pieczenia i zostawiamy na 30 minut.Pieczemy w 180 stopniach 25-30 minut to zależy od piekarnika.





środa, 30 lipca 2014, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter