Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Rogale listkowe
Faworki z
cukrem waniliowym »
Rogale maślane z
dżemem truskawka z
rabarbarem500g
mąki pszennej2 łyżki
miodu5 łyżek ciepłej
wody30g
drożdży świeżych100ml
mleka50g
masła1
jajko1/4 szklanki
cukruNa wierzch:1
jajko1.
Wodę letnią wymieszałam z łyżką
cukru czterema łyżkami
mąki i
drożdżami .2.
Masło rozpuściłam dodałam do niego zimne
mleko i
jajo , rozmieszałam.3. Do miski Wsypałam
mąkę zrobiłam dołek dodałam
przyprawę do dań słodkich , wlałam rozczyn z
drożdży po 15 minutach ( tyle wyrastały).4. Dodałam wymieszane
masło z
mlekiem cukrem i
jajem .5. Wyrobiłam ciasto i zostawiłam je na godzinę przykryte ściereczką.6. Wyrośnięte i wyrobione ciasto , podzieliłam na dwie części .7. Rozwałkowałam ( 28 cm średnica).8. Z jednej części wychodzi 8
rogali.9. Kładłam łyżeczkę
dżemu truskawkowego.9. Zwijałam
rogale, smarowałam rozbełtanym
jajem .10. Piekłam 20 minut w 170 stopniach .
wtorek, 25 lutego 2014, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter