ßßß Cookit - przepis na Gofry

Gofry

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Żeberka na ostro
Świąteczne pierniczki »
Gofry
Gofry całkiem inne niż dotychczas robiłam .
200 gram mąka tortowa,
200 gram mąka ziemniaczana,
150 gram cukier,
15 gram cukier waniliowy,
200 gram masło śmietankowe,
5 szt jaja,
1 łyżeczka proszek do pieczenia,
olej do smażenia,
100 gram woda
Około 10 porcji wyjdzie.
Jajka ubiłam z cukrem pudrem i cukrem waniliowym . Obydwie maki wymieszałam z proszkiem do pieczenia przesiałam przez sito i dodałam stopniowo do masy jajecznej .Rozpuściłam margarynę na gazie i ostudziłam dodałam do mąki na przemian z wodą . Ciasto ma być trochę gęstsze niż na naleśniki .
Odstawiam zmiksowane ciasto. Pędzelek maczam w oleju i smaruje gofrownice.
Wlewam ciasto do gofrownicy.Po ostudzeniu ,a studzę je na sitku. Ubijam śmietanę 30% nakładam na gofry oraz konfiturę malinową i tak podaję .
* Ciasto nie może być za gęste bo gofry będą zbyt zbite sprawdźcie po pierwszym gofrze jak zbite to dodajcie jeszcze wody .
wtorek, 11 grudnia 2012, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2012/12/Gofry.html