Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Żeberka na ostroŚwiąteczne pierniczki »GofryGofry całkiem inne niż dotychczas robiłam .200 gram
mąka tortowa,200 gram
mąka ziemniaczana,150 gram
cukier,15 gram
cukier waniliowy,200 gram
masło śmietankowe,5 szt
jaja,1 łyżeczka
proszek do pieczenia,
olej do smażenia,100 gram
wodaOkoło 10 porcji wyjdzie.
Jajka ubiłam z
cukrem pudrem i
cukrem waniliowym . Obydwie
maki wymieszałam z
proszkiem do pieczenia przesiałam przez sito i dodałam stopniowo do masy jajecznej .Rozpuściłam
margarynę na gazie i ostudziłam dodałam do
mąki na przemian z
wodą . Ciasto ma być trochę gęstsze niż na naleśniki .Odstawiam zmiksowane ciasto. Pędzelek maczam w
oleju i smaruje gofrownice.Wlewam ciasto do gofrownicy.Po ostudzeniu ,a studzę je na sitku. Ubijam
śmietanę 30% nakładam na gofry oraz
konfiturę malinową i tak podaję .* Ciasto nie może być za gęste bo gofry będą zbyt zbite sprawdźcie po pierwszym gofrze jak zbite to dodajcie jeszcze
wody .
wtorek, 11 grudnia 2012, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter