Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
ananas i
biszkoptPyszna babka »
Bezy wykonałam z pomocą córci mojejSKŁADNIKI:100 g
margaryny Kasiakakao rozpuszczalne 4 łyżki
mleko 2 łyżki6
białekszklanka
cukrusok z cytryny 2 łyżeczkiwykałaczki
rodzynki 10 dekoPRZYGOTOWANIE: 1
Białka ubijamy z
cukrem dodajemy sok a
cytryny ubijamy tak długo aż będzie sztywna
beza2 Do rękawa wkładamy
białko i wyciskamy na papier do pieczenia
bezy duszki
rodzynki wkładamy jako oczy3 Pieczemy w 140 stopniach godzinę drzwiczki maja być niedomknięte ja sobie wsadziłam
łopatkę drewnianą4- Po wysuszeniu
bezy przygotowujemy
polewę czekoladową do zrobienia buziek i czapeczek 5-
Kasię rozpuszczamy w rondelku dodajemy
mleko i
kakao podgrzewamy tak długo aż zgęstnieje6- maczamy główki duszków krecim delikatnie by
czekolada ściekła i w takiej pozycji ma na zastygać robimy wykałaczką wychodzą duszki potworki

poniedziałek, 21 listopada 2011, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter