Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Starszy wpisKoktajl
truskawkowy z
lodami »
Biszkopt:200 g
mąki250 g
cukru6
jajek2 łyżeczki
proszku do pieczeniaKrem250 g
Kasia200 g
mąki250 g
cukru1 l
mleka1
olejek waniliowyWierzch150 g
wiórków kokosowych100 g
Kasia4 łyżki
cukrużółtka utarłam z
cukrem,
potem ubiłam
białka ze szczyptą
soli dodałam
mąkę i
proszek do pieczenia. Delikatnie mieszałam .Ciasto wylałam na blachę wyłożoną folia aluminiową (23x25cm) i piekłam w 180st.C. przez około 30 min.Pół litra
mleka wlałam do garnka, dodałam
cukier i zagotowałam . Do pozostałego
mleka dodałam olejek i przesianą
mąkę. Dokładnie wymieszałam i wlałam do gotującego się
mleka. Jeszcze przez chwilę gotowałam na małym ogniu. Odstawiłam do wystygnięcia.
Kasia zmiksowałam i dodałam do niej po trochu zimnego kremu.
Biszkopt przekroiłam w poprzek na dwie części i obie posmarowałam kremem (na spodzie
biszkopt, na to masa, na nią drugi
biszkopt i znów masa). Na wierzchu rozprowadziłam podsmażone na Kasi i osłodzone
wiórki kokosowe.Temperatura piekarnika : 180oCCzas pieczenia: ok. 30 min.wtorek, 10 maja 2011, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter