Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Pyszne rolada z piersi z ...Rolada z piersi faszerowana ... »Udka nadziewaneKiedyś , gdy nie umiałam , nie wiedziałam jak wyjąć kość z
udka z kurczaka. Byłam negatywnie nastawiona . Jednak szkoła nie idzie w las . Postanowiłam i ja tę sztukę pojąć , początki nie były łatwe , rozwalałam udka , ale po jakimś czasie było coraz lepiej .Kość faktycznie mozolnie się wyjmuje , ale
potem faszerowanie i zjadanie naszego smakołyku jest najfajniejsze.Więc dzisiaj zastosuje produkty Bella -Bis
sól Himalajska oraz
szczypiorek tylko liofilizowany4
udka z kurczaka dosyć spore , im większe tym lepsze
schab 100 gram
boczek wędzony 100 gram
szczypior tylko liofilizowany 4 łyżki( miałam Bella Bis)
sól morska do smaku
pieprz biały mielony
jajkobułka tarta 1 łyżka
papryka czerwona słodka mielonaUdka myjemy, wycinamy kość i staramy się nie przeciąć środka.Myjemy
schab i mielimy na średnich oczkach.
Boczek mielimy na średnich oczkach.Dodajemy
jajko i
bułkę tartą namoczoną w 2 łyżkach
wody.Wymieszałam wszystko dodałam
sól pieprz i
szczypior .Nadziałam udka i szczepiłam wykałaczkami.Na dno żaroodpornego naczynia starłam
margarynę i posypałam
szczypiorkiem.Ułożyłam udka na
margarynie i obsypałam je czerwoną słodką zmieloną
papryką wymieszaną z
sola i
pieprzem .Piekłam 60 minut w 200 stopniach , zdjęłam pokrywkę i polewałam sosem który powstał podczas pieczenia i dopiekłam już bez pokrywki . Wyszło pyszne .
środa, 19 marca 2014, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter