ßßß Cookit - przepis na Udka nadziewane boczkiem i schabem

Udka nadziewane boczkiem i schabem

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Pyszne rolada z piersi z ...
Rolada z piersi faszerowana ... »
Udka nadziewane
Kiedyś , gdy nie umiałam , nie wiedziałam jak wyjąć kość z udka z kurczaka. Byłam negatywnie nastawiona . Jednak szkoła nie idzie w las . Postanowiłam i ja tę sztukę pojąć , początki nie były łatwe , rozwalałam udka , ale po jakimś czasie było coraz lepiej .
Kość faktycznie mozolnie się wyjmuje , ale potem faszerowanie i zjadanie naszego smakołyku jest najfajniejsze.
Więc dzisiaj zastosuje produkty Bella -Bis
sól Himalajska oraz szczypiorek tylko liofilizowany
4 udka z kurczaka dosyć spore , im większe tym lepsze
schab 100 gram
boczek wędzony 100 gram
szczypior tylko liofilizowany 4 łyżki( miałam Bella Bis)
sól morska do smaku
pieprz biały mielony
jajko
bułka tarta 1 łyżka
papryka czerwona słodka mielona
Udka myjemy, wycinamy kość i staramy się nie przeciąć środka.
Myjemy schab i mielimy na średnich oczkach.
Boczek mielimy na średnich oczkach.
Dodajemy jajko i bułkę tartą namoczoną w 2 łyżkach wody.
Wymieszałam wszystko dodałam sól pieprz i szczypior .
Nadziałam udka i szczepiłam wykałaczkami.
Na dno żaroodpornego naczynia starłam margarynę i posypałam szczypiorkiem.
Ułożyłam udka na margarynie i obsypałam je czerwoną słodką zmieloną papryką wymieszaną z sola i pieprzem .
Piekłam 60 minut w 200 stopniach , zdjęłam pokrywkę i polewałam sosem który powstał podczas pieczenia i dopiekłam już bez pokrywki . Wyszło pyszne .
środa, 19 marca 2014, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
Komentarze
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2014/03/Udka-nadziewane-boczkiem-i-schabem.html