ßßß Cookit - przepis na roladki schabowe z oscypkiem

roladki schabowe z oscypkiem

nazwa

Wykonanie

Bardzo aromatyczne mięsko w klimatach regionalnych. Podałam je razem z prażuchą i mizerią. Naprawdę nam smakowało, wobec czego i Wam polecam :)
5 płatów schabu bez kości
100 gramów oscypka wędzonego lub niewędzonego
pęczek szczypiorku
sól, pieprz
2 jaja do panierowania
3/4 szklanki bułki tartej
Schab rozbić cienko, przyprawić, odstawić na 20 minut.
Oscypka zetrzeć na dużych oczkach, szczypiorek posiekać.
Na plastrze mięsa wyłożyć serek, posypać szczypiorkiem.
Zwinąć ściśle, obtaczać najpierw w rozkłóconym jaju, a następnie w bułce tartej.
Smażyć na oleju pod przykryciem, na złoto.
Źródło:http://zcukrempudrem.blogspot.com/2014/06/roladki-schabowe-z-oscypkiem_3.html