Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Legumina taka jak u babciPyszności z restauracji w ... »Składniki:120
margaryny lub
masła6
jajkaszklanka
cukrułyżka
mąki ziemniaczanej1 kg
twarogułyżeczka
proszku do pieczeniacukier waniliowybakalierodzynki sułtańskie
Marsyl 150 gram
śliwki suszone kalifornijskie
Marsyl 100 gramWykonanie:
Twaróg zmieliłam 2
razy i zmiksowałam z
margaryną.
Żółtka oddzieliłam od
białek,
żółtka zmiksowałam z 125 gram
cukru . Ubiłam
białka dodając 125 gram
cukru. Zmiksowane
żółtka dodałam do
twarogu ,
cukier waniliowy,
proszek do pieczenia,
mąkę ziemniaczaną. Składniki wymieszałam
łopatką, na koniec dodałam ubitą pianę i
bakalie (
rodzynki zalałam wrzątkiem poczekałam z 15 minut odcedziłam i posypałam
maka by nie utonęły w serniku ,
śliwki pocięłam w mniejsze kawałki i posypałam na sernik).Blaszkę do ciasta posmarowałam
margaryną i posypałam
bułką tartą, wyłożyłam masę do blaszki wstawiłam do piekarnika. Piekłam 90 minut w temperaturze ok. 170 -160 stopni.




poniedziałek, 14 stycznia 2013, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter