Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Recenzja - patelnia do ...Konkurs walentynkowy z ... »Proponuję na dzisiejszy obiad
Karkówkę na słodko . Myślę , że wielu z was przypasuję to danie. Trochę sceptycznie podchodziłam do
mięsa w powidłach
śliwkowych . Jednak po upieczeniu okazało się całkiem smaczne, wręcz bardzo smaczne .Składniki:10 plastrów
karkówkipowidła śliwkowe Orzech 200 gram
keczup 6 łyżek
woda 1 szklankaDodatkowo:
sól i
pieprz do smaku
oliwa z oliwekKarkówkę kupiłam w kawałku i pokroiłam na 10 plastrów.Wymoczyłam ją w wodzie osuszyłam ręcznikiem papierowymPodsmażyłam plastry
karkówki ( 5 minut z każdej strony ) doprawiając
solą i
pieprzem .Do miseczki włożyłam powidła
keczup i
wodę wlałam , wymieszałam.Do naczynia żaroodpornego wyłożyłam przygotowany sos ( troszkę aby dno zakryło) .Na sos wyłożyłam
karkówkę podsmażona połowę i zalałam sosem.Następne 5 kawałków i zalałam znowu sosem.Piekłam godzinę w 180 stopniach.
Karkówka wyszła miękka i przepyszna , podałam z
ziemniakami z
wody i surówką




środa, 04 lutego 2015, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter