Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Pizza rewelacyjna z
łososiem ...Babka
cytrynowo-piaskowa »Ciasto na niedziele to taka wspólna akcja gdzie pieczemy razem :)Tym razem będzie to babeczkaBabeczka śmietankowa wyszła idealna . Taka jak chciałam . Wilgotna
żurawina nadała jej wyjątkowego smaku.trudność: łatweczas: powyżej 60 minilość porcji: 153
jajka1 szklanka
cukru1 szklanka
śmietany 18 %2 szklanki
mąki tortowej tym 4503 płaskie łyżeczki
proszku do pieczeniaŻurawina suszona cała 150 gram
Owocowy RajMiksujemy
jaja całe z
cukrem na puch.Masa jajeczna jest prawie biała po ubiciu i puszysta.Do ubitej masy jajecznej dodajemy
śmietanę , miksując na mniejszych obrotach.Przesiewamy
mąkę i
proszek do pieczenia i dodajemy do masy jajeczno - śmietanowej.Smarujemy formę silikonowa okrągłą do babki
margaryną i obsypujemy
bułką tartą.
Żurawinę wkładamy do miseczki i zalewamy wrzątkiem , zostawiamy pod przykryciem na 20 minut.Odlewamy
wodę i posypujemy
mąką.Wlewamy partiami ciasto na trzy
razy .Wkładamy
żurawinę obsypana
mąką czyli ciasto ,
żurawina i tak dwa
razy.Pieczemy 55 minut w 170 stopniach.Po upieczeniu i ostudzeniu babki posypujemy
cukrem pudrem .



Zapraszam do sklepuPiekłam wspólnie z c.d.n.BożenaLidiaJEJ KUCHNIAIwonaIwonasobota, 13 września 2014, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter