Wykonanie
Sezon na
owoce zbliża się wielkim krokami. Mamy już
rabarbar, za chwilę będą
truskawki a później "morze"
owoców. Dlatego też chcę zaproponować Wam bardzo proste ciasto z
owocami. Ciasto to możemy przygotować z
owoców świeżych, mrożonych lub ze słoika (ja tym razem tak zrobiłam). I każde z nich będzie dobre. Przepis bardzo łatwy do zapamiętania!
SKŁADNIKI5 całych
jajek;15 łyżek
cukru (ja dałam 10, bo miałam słodkie
owoce);15 łyżek
mąki;15 łyżek
oliwy;2 łyżeczki
proszku do pieczenia;ulubione
owoce.WYKONANIE
Jajka miksujemy z
cukrem, dodajemy przesianą
mąkę z proszkiem. Na końcu dolewamy
olej. Chwilę wszystko miksujemy. Ciasto przelewamy do tortownicy. Na wierzch układamy
owoce. Pieczemy około 50 minut w 170 stopniach.