Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Penne ze
szpinakiem i
seremPierogi z
mięskiem wołowym »
Bułki robione specjalnie na kolację , wyszły smaczne . Zróbcie i pokażcie jak wam wyszło .Składniki :500 g
mąki pszennej typ 650300 ml letniej
wody10 g suchych
drożdżyjajkołyżeczka
soli morskiejpół łyżeczki
cukru80 g rozpuszczonego i przestudzonego
masłaWykonanie ciasta na
bułki:Do misy wsypujemy
mąkę podgrzewamy
wodę ma być ciepła lecz nie gorąca.Wsypujemy
drożdże do ciepłej
wody , dodajemy
cukier i mieszamy aż do rozpuszczenia
drożdży.W
mące robimy dołek i wlewamy
drożdże z
wodą delikatnie mieszamy.Rozpuszczamy
masło i letnie dodajemy do reszty składników , na końcu wsypujemy
sól i wbijamy
jajo.Włączamy mikser końcówka hak i na najmniejszych obrotach koło 10 minut.Zostawiamy do wyrośnięcia na około godzinę , jak słabo rośnie to zostawiamy na dłużej.Jak powiększy nam się ciasto dwukrotnie znaczy że gotowe .Ciasto i dzielimy je na 8-10 części .Kładziemy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i robimy przedziałek .Zostawiamy do wyrośnięcia na około 30 minut.Pieczemy 25 minut w 180 stopniach.Wyszły bardzo smaczne .





środa, 01 lipca 2015, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter