Wykonanie
Uwielbiam robić
bułki. To jest coś, co naprawdę sprawia mi przyjemność. A zapachu pieczonego domowego
pieczywa rozchodzącego się po całym domu nie da się opisać żadnymi słowami. Tym razem klasyka –
kajzerki.SkładnikiCiasto:
mąka pszenna, 3 szklankiletnia
woda, 3/4 szklankisuche
drożdże, 7 gram
cukier, 1 i 1/2 łyżeczki
sól, 1 i 1/2 łyżeczki
jajko, 1 sztukaroztopione
masło, 2 łyżkiDo smarowania
bułek:
jajko, 1 sztuka
mleko, 1 łyżkaSposób przygotowania1. Wszystkie składniki na ciasto połączyć w gładką masę. Wrabiać przez 5 minut. Następnie odstawić na 10 minut i ponownie wyrabiać przez 5 minut. Zasypać
mąką i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości.2. Ciasto podzielić na 8-9 równych części. Formować okrągłe
bułki. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem, przykryć ściereczką i odstawić do napuszenia (około 20 minut). Posmarować
jajkiem wymieszanym z
mlekiem, ponacinać
ostrym nożem.3. Piec w piekarniku (funkcja góra-dół) rozgrzanym do 180 stopni przez 20 minut.Przepis pochodzi z bloga Moje wypieki .percocet online pharmacy