ßßß
Uwielbiam robić bułki. To jest coś, co naprawdę sprawia mi przyjemność. A zapachu pieczonego domowego pieczywa rozchodzącego się po całym domu nie da się opisać żadnymi słowami. Tym razem klasyka – kajzerki.SkładnikiCiasto:mąka pszenna, 3 szklankiletnia woda, 3/4 szklankisuche drożdże, 7 gramcukier, 1 i 1/2 łyżeczkisól, 1 i 1/2 łyżeczkijajko, 1 sztukaroztopione masło, 2 łyżkiDo smarowania bułek:jajko, 1 sztukamleko, 1 łyżkaSposób przygotowania1. Wszystkie składniki na ciasto połączyć w gładką masę. Wrabiać przez 5 minut. Następnie odstawić na 10 minut i ponownie wyrabiać przez 5 minut. Zasypać mąką i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości.2. Ciasto podzielić na 8-9 równych części. Formować okrągłe bułki. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem, przykryć ściereczką i odstawić do napuszenia (około 20 minut). Posmarować jajkiem wymieszanym z mlekiem, ponacinać ostrym nożem.3. Piec w piekarniku (funkcja góra-dół) rozgrzanym do 180 stopni przez 20 minut.Przepis pochodzi z bloga Moje wypieki .percocet online pharmacy