Wykonanie
Zioła w tym roku dumnie pną się w górę w donicach na tarasie. Uwielbiam dania z dodatkiem dużej ilości świeżych
ziół. Są aromatyczne i pyszne. Dziś z racji tego, że obiad był ekspresowy, postanowiłam poświęcić chwilkę na przygotowanie tego pysznego sosu, który świetnie sprawdzi się do przekąsek na zimno, drobiu i ryb, a także świeżych warzyw.

Składniki:2 łyżki
jogurtu greckiego2 łyżki
majonezu1 łyżeczka
musztardy1 łyżka
soku z cytrynyświeżo zmielona
morska sólświeżo zmielony
kolorowy pieprz1 ząbek
czosnku1/2 pęczka
bazyliikilka gałązek
oreganokilka gałązek
majerankukilka gałązek
tymiankukilka gałązek cząbrukilka listków
mięty lub
melisy
Wszystkie składniki wrzucamy do dzbanka i miksujemy blenderem na gładki sos. Doprawiamy do smaku
solą,
pieprzem i
sokiem z cytryny. Schładzamy w lodówce. Smacznego!