Wykonanie

Najszybsza i najlepsza, mega rozgrzewająca zupka jesienna, zapraszam!Składniki dla 4 osób:1 średniej wielkości
cukinia3 średniej wielkości
ziemniaki1 mała
cebula5 ząbków
czosnku2 cm korzenia
imbirukremowy
serek Apetina o naturalnym smakułyżka klarowanego
masłasól,
pieprz do smakudo podania - grzanki z
chleba lub z
bułkiNa
maśle podsmażyłam drobno posiekaną
cebulkę,
czosnek i
imbir. Dodałam
ziemniaki i
cukinię pokrojone w kostkę. Smażyłam mieszając przez kilka minut. Zalałam
wodą (mniej więcej 1 litr) i dusiłam ok. 20 minut. Miękkie warzywa zblendowałam, dodałam
serek Apetina, lekko dosoliłam do smaku. Zupę podałam z grzankami z
chleba pieczonego w piecu opalanym drewnem (stąd ta czarna skórka) podsmażonymi na
maśle.Smacznego!