Wykonanie
Zdarzyło Wam się kiedyś zapomnieć o zrobieniu zakupów, przed świętem, kiedy sklepy są zamknięte? Ja zapomniałam o tym przed majowym weekendem a dokładnie przed 1 maja. Nie było innego wyjścia jak przetrząsnąć lodówkę i szafki i wykombinować jakiś obiad. O dziwo wyszedł całkiem nieźle :)potrzebne składniki:250 g
kiełbasy podwawelskiej,250 g
pieczarek,pół opakowania mrożonego
groszku z
marchewką,1
cebula,2 łyżeczki
koncentraty pomidorowego,1 łyżka
śmietany,0,5 szklanki
wody,
sól,
pieprz słodka papryka,tłuszcz do smażenia,
ryż lub
makaron.
Kiełbasę kroimy w ćwierćplasterki a
cebulę w drobną kostkę, podsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu, dodajemy
pieczarki pokrojone w półplasterki, doprawiamy i dusimy.Kiedy
pieczarki się uduszą, dodajemy
groszek z
marchewką, podlewamy
wodą i dusimy do momentu aż warzywa będą miękkie, następnie dodajemy koncentrat i
śmietanę i jeszcze chwilkę gotujemy.

I jak wam się podoba?