Kupując kurki dziś na rynku miałam ochotę zrobić z nimi makaron , ale jakoś wyszły mi dziś z tego dwie tarty :) aaa tu jest przepis na drugą wersje :http://slodka--slona.blogspot.com/2010/09/tarta-z-kurkami-i-serem-zotym.html500g kurekopakowanie serka koziegojedno opakowanie ciasta francuskiego mrożonegośmietana 18%3 pomidorki cherry2 jajkałyżeczka gałki muszkatałowejsólpieprzpołowa cebuli2liście laurowe3 ziela angielskiePiekarnik rogrzewamy do 200C.Rozmrażamy ciasto i wykładamy nim formę. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na około 10 minut, aby spód ciasta nam nie namiękł w ciągu 2 pieczenia.Kurki najpierw myjemy i większe kroimy .W garnku zalewamy je wodą i doprowadzamy do wrzenia. Wylewamy wodę i wlewamy świeżą. Dodajemy ziele angielskie i liść laurowy. gotujemy 40 minut na małym ogniu. Odcedzamy.Cebulkę kroimy i podsmażamy, dodajemy kurki , mocno solimy i pieprzymy.Śmietanę mieszamy z dwoma wbitymi jajkami i gałką muszkatałową.Na ciasto wyjęte po 10 minutach z piekarnika wykładamy podsmażone z cebulkąkurki. zalewamy śmietaną i układamy jeszcze pokrojone pomidorki. Posypujemy kozim serem i pieczemy około 35 minut.Pyszne ... K !