Mega przepyszne! MEGA! Po prostu zakochałam się w tym 'ciastku' ;-))Składniki na 8 kokilek:1 opakowanie ciasta francuskiego1 podwójna pierś z kurczaka1 słoik białych szparagów3 duże cebule (albo więcej)pieczarki około 0.5 kgmąkaokoło pół szklanki białego winaokoło pół szklanki rosołuSmażymy cebulę oraz pieczarki na maśle dobrze doprawiając pieprzem i solą oraz polewając białym winem czekamy, aż się zredukuje. Następnie wszystko zdejmujemy do miseczki kurczaka pokrojonego w kostkę obtaczamy w mące i smażymy na oleju, jak kurczak będzie usmażony, ale niekoniecznie zrumieniony dodajemy cebulę i pieczarki oraz szparagi i smażymy jeszcze przez chwilę, tak żeby sos przeszedł smakiem szparagów. Następnie przekładamy do kokilek, polewamy odrobiną rosołu i każdą kokilę zakrywamy kwadratem ciasta francuskiego, po czym nacinamy krzyżyk i zapiekamy około pół godziny w 180 C ;-)P Y C H A !O.