ßßß
250g krewetek125g mąkijajko125 ml wody gazowanejsok z 1/2 cytrynygałązka świeżego rozmarynupieprz młotkowanysol1/2 łyzki proszku do pieczeniaolej do glębokiego smażeniaSkładniki na ciasto dokładnie wymieszać . Dodać oczywiście rozmaryn pieprz, sol i proszek do pieczenia oraz sok z cytryny. Mamy uzyskać konsystencje płynnego choć dość gęstego ciasta.Olej rozgrzać na głębokość 5 centymetrów. Krewetki łapać za ogonki i obtaczać w cieście. Smażyć jednocześnie od 4-5 krewetek aż do uzyskania złotego koloru.Odsączyć na papierowym ręczniku.Szybki sos : opakowanie śmietany 18% i 20g sera pleśniowego niebieskiego.Śmietanę podgrzać na patelni lub w rondlu, dodawać stopniowo ser do jego rozpuszczenia:) podawać razem z krewetkami !Smacznego K :)