Wykonanie
Lubicie racuchy? Ja bardzo.Szczególnie za to, że tak łatwo i szybko można je zrobić,że do ciasta można dodać właściwie każdy dodatek :
jabłka,
rodzynki, czy
orzechy i za ten zapach w domu podczas smażenia...bezcenny.Te racuszki mają dodatkowa zaletę - chłoną naprawdę niewiele tłuszczu.

Składniki:500 g
zsiadłego mleka350 g
mąki pszennej50 g
cukru pudru2
jajka1 łyżeczka
sody oczyszczonejgarść grubo posiekanych
orzechów włoskich (można pominąć)
Zsiadłe mleko i
jajka dobrze wymieszać. Sypkie składniki przesiać przez sitko i razem wszystko zmiksować. Powinna wyjść dosyć gęsta masa. Jeśli będzie za rzadka, można dosypać
mąki ( 1 lub 2 łyżki). Na koniec wsypać
orzechy.Smażyć racuszki z obu stron na rozgrzanym
oleju. Odsączyć na ręczniku papierowym. Posypać
cukrem pudrem.Smacznego :)

Źródło przepisu Tu