Wykonanie
Z przepisu wychodzi ok. 20 sztuk
ciasteczek.

Składniki:1,5 szklanki
mąki pszennej0,5 szklanki
cukru pudru100 g
masła1
jajko1 łyżka
kakao1/2 łyżeczki
sody oczyszczonej50 g
czekoladowych kropelek6 łyżek tartych
orzechów włoskich Back MitPrzepis:W misce umieszczamy miękkie
masło razem z przesianą
mąką i zagniatamy ciasto. Następnie dodajemy
cukier puder,
kakao,
sodę oraz
jajko i ponownie zagniatamy, aż połączą się wszystkie składniki. Na koniec dodajemy
orzechy wraz z czekoladowymi kropelkami i również mieszamy. Ciasto owijamy w folię i wkładamy do lodówki na ok. godzinę. Po tym czasie, wyciągamy ciasto i formujemy z niego kulki, które lekko spłaszczamy i nakładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia (kulki o średnicy ok. 3 cm układamy w pewnej odległości od siebie).
Ciastka pieczemy w nagrzanym do 175C piekarniku przez 15 minut. Po upieczeniu pozostawiamy je do ostygnięcia.
