Dzisiaj propozycja, która może być zarówno daniem obiadowym,albo alternatywą dla tradycyjnej kiełbaski z grilla.Grillowane klopsiki z karkówki.Ponieważ mięso doprawiłam włoskimi ziołami, jako dodatek proponuję sałatę z sosem winegret,albo sos tzatziki.Składniki:60 dkg zmielonej karkówki1 cebula2 ząbki czosnku2 łyżki bułki tartej1 jajkosól i pieprz do smaku1/2 łyżeczki suszonej bazylii1/2 łyżeczki suszonego oreganolistki z jednej gałązki rozmarynuSposób wykonania:Cebulę i czosnek drobno posiekać, bądź przekręcić przez maszynkę razem z mięsem. Dodać jajko, bułkę tartą, przyprawy i zioła. Wyrobić na gładką masę.Z mięsa uformować podłużne wałeczki o długości ok. 10 cm. Nadziać na patyczki do szaszłyków. Umieścić na patelni grillowej, bądź na tacce do grillowania i umieścić na grillu. Piec ok 30 minut, obracając.Smacznego :)