ßßß
Składniki:spód160 g herbatników3 łyżki nutelli (pełne)warstwa jogurtowa:740 ml jogurtu naturalnego160 g serka danio5 łyżek cukru pudru1 łyżka soku z cytryny2 płaskie łyżki żelatynymus malinowy:400g malin mrożonych2 galaretki malinowe
Sposób wykonania:Herbatniki drobno pokruszyć i wymieszać z nutellą. Masą ciasteczkową wyłożyć dno tortownicy o śr 18 cm. Dobrze ugnieść i wyrównać. Wstawić do lodówki.Maliny rozmrozić i zmiksować blenderem.. Galaretki rozpuścić w 500ml gorącej wody. Połączyć z malinami, wymieszać. Odstawić do ostygnięcia.Jogurt, serek danio, cukier i sok z cytryny wymieszać. Żelatynę dobrze rozpuścić w minimalnej ilości gorącej wody. Lekko przestudzić.Do żelatyny dodać 2 łyżki masy jogurtowej i energicznie wymieszać.( gdyby pojawiły się grudki, wstawić do mikrofali, podgrzać i jeszcze raz wymieszać). Połączyć z pozostałą miesznką jogurtowo-serową. Mieszać mikserem ok. 1 minuty.Połowę masy wylać na przygotowany spód. Wstawić do lodówki. Kiedy wierzch będzie lekko zastygnięty, wylać połowę musu malinowego. Wstawić do lodówki, kiedy lekko zastygnie, wylać resztę masy jogurtowej. Na koniec znów mus malinowy.Smacznego :)