Deser owocowy, który zastąpi nam kawałek ciasta w weekend,jeśli akurat nie mamy ochoty piec.Bardzo delikatny mus gruszkowy z dodatkiem jogurtu naturalnego i wyrazista malina, zatopiona w galaretce.Całość wieńczy bita śmietana.Składniki:3 gruszki1 szklanka malin200 ml śmietany 30%1 galaretka malinowa2 łyżeczki cukru pudru1 łyżeczka żelatyny2 łyżki jogurtu naturalnegoSposób wykonania:Galaretkę rozpuścić w 1,5 szklanki gorącej wody. Dobrze wymieszać i wlać do płaskiego naczynia. Wsypać maliny. Całość odstawić do lodówki by stężała.Gruszki obrać, pozbawić gniazd nasiennych i zmiksować blenderem. Dodać 2 łyżki jogurtu naturalnego i wymieszać. Żelatynę rozpuścić w minimalnej ilości gorącej wody. Wlać do musu i dobrze wymieszać (aby nie powstały grudki, można najpierw część musu dodać do rozpuszczonej żelatyny, wymieszać, a następnie połączyć z pozostałym musem ).Mus przelać do szklanych naczyń.Z galaretki powycinać kostki z malinami (nożem ponacinać kratkę na galaretce, tak by wyjmować gotowe kostki).Poukładać na musie.Schłodzoną śmietanę ubić z dodatkiem cukru pudru i ozdobić deser. Wstawić na godzinę do lodówki.Smacznego :)