ßßß
Składniki (4 porcje):- pół pęczka szparagów zielonych- 100 g fety- 2 szklanki pomidorków koktajlowych- 1 szklanka czarnych oliwek- 12 płatów papieru ryżowego- garść sezamu do posypania- sól, pieprz, papryka słodka, bazylia, chili cayenne- 1 łyżeczka oleju rzepakowego- ryż do podaniaPrzygotuj blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Szparagi ugotuj al dente. Przekrój na 3 części. Przygotuj miskę z ciepłą, przegotowaną wodą. Namocz papier ryżowy przez minutę. Na środku papieru ułóż kilka kawałków szparagów, 2 pomidorki, 2 oliwki, posyp pokruszoną fetą. Na koniec dopraw. Złóż zgodnie z instrukcją na opakowaniu papieru ryżowego. Ułóż na blaszce, skrop olejem, posyp sezamem. Powtórz te czynności ze wszystkimi płatami papiery ryżowego. Piecz ok. 20 minut w 200°C.