ßßß
udko kurczakapietruszkamarchewkapół selerapół poragarść fasoli szparagowej2 średnie ziemniakiszklanka soku pomidorowego pikantnego2 łyżki ryżu1,5 kostki rosołowej drobiowo-wołowejkilka kropel sosu sojowegoZupa jest bardzo pożywna, więc spokojnie wystarczy jako jednodaniowy obiad.Udko wrzuć do wrzątku chwilę pogotuj, wylej wodę i wlej zimną (tak robi babcia, żeby wygotować wszystkie brudy;)) marchew, pietruszkę i seler zetrzyj na grubych oczkach, pora pokrój w kółeczka, odetnij końce fasolki i pokrój na drobne kawałki, wszystko dorzuć do udka. Dodaj ryż, kostkę rosołową i gotuj przez ok. 30-40 minut na małym ogniu. Ziemniaki obierz i pokrój na małe kawałki, wrzuć do garnka, dolej soku pomidorowego i sosu sojowego, dopraw pieprzem i solą i gotuj przez kolejne 15 minut. Na koniec wyjmij mięso, pokrój na małe kawałki i dorzuć do zupy. Smacznego!