Wykonanie


Kiedy usłyszałam, że jest to danie przeznaczone na kolację - oniemiałam. Dziś potwierdzam - przy zdrowej diecie jest to przepyszna kolacja :)Składniki:150g
makaronumarchewkapietruszka (korzeń)1/4 dużego
selerakilka
oliwek4-5
pomidorków koktajlowych lub 1 duży2 - 3 ząbki
czosnkułyżeczka
koncentratu pomidorowegosól,
pieprzoliwa z oliwek do smażeniaPrzygotowanie:Wstawiamy lekko osoloną
wodę na palnik. Gotujemy
makaron. Odcedzamy.Warzywa obieramy i kroimy w plasterki, tak samo
oliwki,
seler w kostkę,
pomidorki w ćwiartki,
czosnek tylko obieramy. Na patelni rozgrzewamy
oliwę wsypujemy
czosnek, następnie wsypujemy warzywa, dodajemy
przyprawy, mieszamy, całość zalewamy
wodą i przykrywamy pokrywką. Gotujemy do miękkości, od czasu do czasu mieszając i podlewając
wodą w razie potrzeby. Po uzyskaniu miękkości i odparowaniu
wody dodajemy koncentrat dokładnie mieszając, następnie dodajemy
makaron.Podawać możemy na gorąco lub na zimno.Smacznego :)