ßßß Cookit - przepis na BIGOS CYGAŃSKI

BIGOS CYGAŃSKI

nazwa

Wykonanie

Bigos cygański to pyszna alternatywa dla tradycyjnego bigosu z kapustą. Doskonały zarówno jako dodatek do obiadu, a także jako samodzielne danie podawane z pieczywem. Bardzo łatwy w przygotowaniu. Polecam!
Składniki:
0,5 kg cebuli
4 duże ogórki kiszone
0,5 kg papryki kolorowej
0,5 kg kiełbasy lub szynki
0,5 kg pieczarek
0,5 szklanki ketchupu
1 puszka czerwonej fasoli
sól, pieprz
1 czubata łyżka przyprawy typu Vegeta
olej
Wykonanie
Wszystkie składniki (oprócz fasoli) pokroić w kostkę i dusić osobno na oleju. Następnie przełożyć do garnka. Na koniec dodać odsączoną czerwoną fasolę. Następnie dodać przyprawy i ketchup. Chwilę podgrzać. Można spożywać na zimno i na ciepło. Najlepiej przygotować bigos jeden dzień przed podaniem.
Smacznego!
Źródło:http://przykubkukawy.blox.pl/2011/01/Bigos-cyganski.html