Bigos cygański to pyszna alternatywa dla tradycyjnego bigosu z kapustą. Doskonały zarówno jako dodatek do obiadu, a także jako samodzielne danie podawane z pieczywem. Bardzo łatwy w przygotowaniu. Polecam!Składniki:0,5 kg cebuli4 duże ogórki kiszone0,5 kg papryki kolorowej0,5 kg kiełbasy lub szynki0,5 kg pieczarek0,5 szklanki ketchupu1 puszka czerwonej fasolisól, pieprz1 czubata łyżka przyprawy typu VegetaolejWykonanieWszystkie składniki (oprócz fasoli) pokroić w kostkę i dusić osobno na oleju. Następnie przełożyć do garnka. Na koniec dodać odsączoną czerwoną fasolę. Następnie dodać przyprawy i ketchup. Chwilę podgrzać. Można spożywać na zimno i na ciepło. Najlepiej przygotować bigos jeden dzień przed podaniem.Smacznego!