ßßß
Przygotowujemy ciasto: mieszamy suche składniki, następnie dodajemy jajko i masło. Masło kroimy nożem na kawałki, tak by łączyło się z mąką. Na koniec krótko wyrabiamy aż do połączenia składników. Wykładamy ciastem formę do tarty robiąc nieco wyższe brzegi. Widelcem dziurkujemy ciasto w kilku miejscach. Wkładamy ciasto do nagrzanego do 200°C piekarnika. Pieczemy ok. 12-15 minut aż się zarumieni. Wykładamy z piekarnika i studzimy.Po wystudzeniu spodu przygotowujemy ganache z czekolady: śmietankę umieszczamy w garnku, podgrzewamy. Gdy zobaczymy że śmietanka zaczyna się gotować zdejmujemy garnek z gazu i wkładamy do śmietanki połamaną na kawałki czekoladę. Pozostawiamy na chwilę, a następnie mieszamy wszystko aż do rozpuszczenia czekolady (już nie podgrzewamy masy, tylko mieszamy) i uzyskania gładkiej masy.Na wystudzony spód układamy pokrojonego w plastry banana (plastry najlepiej o grubości wysokości boków ciasta- u mnie ok. 0,5cm). Na banany wkładamy ganache z czekolady, równomiernie rozprowadzamy. Następnie oprószamy wierzch kakao. Wkładamy tartę na ok. 2 godziny do lodówki by masa stężała.