Typowo letnie danie. Łatwe w przygotowaniu, kolorowe i smaczne :-)Składniki:ok. 2 kg kolorowej papryki1 kabaczek lub cukinia1 duży ogórek2 duże cebule2 pomidory1 łyżka koncentratu pomidorowegook. 1/2 kg kiełbasy20 dag wędzonego boczku2 rosołki KNORRsól, pieprzparę listków laurowychkilka ziaren ziela angielskiegopapryka słodka w proszkucukier do smakuWykonanie:Boczek pokroić drobno i wytopić na patelni. Dodać pokrojoną kiełbasę i przesmażyć. Pod koniec dołożyć pokrojona cebulę i razem poddusić. Przełożyć to do garnka. Paprykę umyć i wydrążyć gniazda nasienne, pokroić i wrzucić do garnka. Cukinie obrać ze skóry, wydrążyć pestki, pokroić w kostkę dodać do papryki. Ogórka obrać ze skóry, również pokroić w kostkę i dodać do lecza. Wrzucić wszystkie przyprawy i dusić pod przykryciem. Pod koniec dodać obranego ze skórki i pokrojonego pomidora oraz koncentrat pomidorowy. Chwile jeszcze podusić i mamy leczo gotowe :-) Smacznego :-)