ßßß
Faszerowane jajka zawsze doskonale sprawdzają się na wszelkich przyjęciach, ponieważ są smaczne i ładnie się prezentują...Ozdobią nam stół na każdą okoliczność :-)Składniki:8 szt jajek ugotowanych na twardo1 puszka tuńczyka w oleju1 mała cebula1 ogórek konserwowypęczek szczypiorku (niekoniecznie)1 czubata łyżka majonezu1 łyżeczka musztardysól, pieprzWykonanie:Jajka obrać ze skorupek, przekroić na pół i wydrążyć żółtka.Tuńczyka odsączyć z oleju. Cebulę obrać i drobno pokroić. Ogórka i szczypiorek również w miarę drobno posiekać. Żółtka zetrzeć na tarce lub rozgnieść za pomocą widelca, dodać rozdrobnionego tuńczyka, pokrojoną cebulkę, ogórka i szczypiorek. Wszystko wymieszać z majonezem i musztardą, doprawić do smaku solą i pieprzem.Tak przygotowanym farszem nadziewać jajka. Na wierzchu udekorować ketchupem, koperkiem lub koktajlowymi pomidorkami.Smacznego :-)