ßßß Cookit - przepis na Pasta jajeczna z ogórkiem konserwowym

Pasta jajeczna z ogórkiem konserwowym

nazwa

Wykonanie

Pasta z gatunku "gdy w lodówce mam tylko światło"... W pourlopowy poniedziałek na śniadanie nie zostało mi nic oprócz jakichś resztek (nie zdążyliśmy jechać na większe zakupy). Mój wzrok padł zatem na ostatnie dwa jajka i pływającego w zalewie ostatniego ogórka konserwowego. Z balkonu przyniosłam szczypiorek i tak oto powstało połączenie nad wyraz smaczne :) W weekend je powtarzałam, więc zapisuję tu pamięci.
Składniki dla 2 osób na 1 posiedzenie (lub dla jednej głodnej):
2 jajka
1 ogórek konserwowy
malutki pęczek szczypiorku
łyżeczka musztardy
1,5 łyżeczki majonezu
sól, pieprz do smaku
Jajka ugotować, ostudzić, obrać i rozgnieść widelcem. Dodać do nich pokrojonego w drobną kosteczkę ogórka, posiekany szczypiorek i przyprawy. Tyle ;)
Źródło:http://okolokuchennie.blogspot.com/2014/08/pasta-jajeczna-z-ogorkiem-konserwowym.html