ßßß

Bardzo smaczna i zdrowa przekąska, szczególnie dla "szpinakowych" fanów :-)Składniki:1 opakowanie ciasta francuskiego250 g mrożonego szpinaku1 opakowanie serka fromage o smaku paprykowym (75g)oliwa z oliwek2 ząbki czosnkusól, pieprzszczypta zmielonej gałki muszkatołowej50 g tartego żółtego seraWykonanie:Na rozgrzaną oliwę wrzucić zamrożony szpinak, dusić do momentu, aż woda z niego odparuje. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, sól, pieprz i szczyptę gałki muszkatołowej. Serek pokroić w kostkę i dodać do szpinaku, wymieszać i zdjąć z ognia.Rozłożyć ciasto francuskie, pociąć na kwadraty i układać na każdym porcję szpinaku i posypać tartym serem żółtym. Zawinąć każdy kwadrat w sakiewkę i wstawić do nagrzanego piekarnika na ok.15 min w temp. 200 st. C.Podawać można z ketchupem lub sosem czosnkowym.Smacznego :-)