Składniki:2 pstrągi po ok.250g każdyodrobina oliwy z oliwekzioła: koperek, pietruszka, tymianek,rozmaryn2 ząbki czosnku1/2 dużej cebuliświeżo zmielony pieprzsól - gruboziarnistaWypatroszoną rybę smaruję pędzelkiem wewnątrz oliwą z oliwek i posypuję grubo zmieloną solą i pieprzem. Oraz wkładam złożone na pół gałązki: natki pietruszki, koperku, tymianku. Wkładam pokrojony na plasterki ząbek czosnku i kilka plasterków cebuli.Na wierzchu jeszcze delikatnie posypuję pieprzem, solą i kładę gałązkę tym razem rozmarynu. Tak przygotowaną rybę dokładnie zawijam w folię aluminiową, wkładam do brytfanki.Następnie do piekarnika. Rybka się "udusi" podczas pieczenia, na koniec można troszeczkę podwyższyć temperaturę w piekarniku i rozchylić folię tak by się zarumieniła. Taką rybkę podaję z ryżem. Zdrowa i smaczna dawka witaminowa:)