Wykonanie
Super danie, które można przyrządzić w różny sposób, zmieniając
przyprawy i warzywa. Ja podałam
łososia z
sałatą, gdyż jest to smaczny duet.

Składniki (dla 2 osób):2 dzwonka z
łososia,garść świeżego
tymianku,
sałata,250 g
jogurtu greckiego,sok i skórka z 1/2
cytryny,1
papryczka chili,kilka listków świeżej
mięty,ok. 1 łyżeczki
brązowego cukru,
sól,świeżo mielony
pieprz,
olej z pestek
winogron.JAK TO ROBIMY?
Łososia dokładnie myjemy, nacieramy
solą i
pieprzem, posypujemy
tymiankiem i kropimy
olejem. Pakujemy w folię i wstawiamy na około 25-30 minut do piekarnika nagrzanego do 150 stopni.Międzyczasie przygotowujemy sos-
jogurt przekładamy do miseczki, dodajemy sok i
skórkę z cytryny, drobno posiekaną
papryczkę chili i
miętę oraz
cukier. Mieszamy i doprawiamy do smaku
solą,
pieprzem i ew.
cukrem.
Sałatę myjemy, osuszamy i drzemy na drobne części.

Upieczonego
łososia kładziemy na talerzu z
sałatą, polewamy sosem.

Smacznego!