Wykonanie

Składniki (dla 2 osób):2 świeże
filety dorsza atlantyckiego ze skórką,
sól morska KAMIS,świeżo mielony
biały pieprz,1,5 łyżki
mąki pszennej,1 płaska łyżeczka
przyprawy curry indyjskie KAMIS,
olej z pestek
winogron. jako dodatek:4
młode ziemniaki,20 dag
pieczarek,1/2 łyżeczki
suszonego oregano,1 łyżka
oliwy z oliwek.Wykonanie :Umyte i osuszone filety doprawiamy
solą i
pieprzem. Obtaczamy w mieszance
mąki i
curry. Na rozgrzanej patelni smażymy filety, aż do zrumienienia z obu stron. Usmażoną
rybę układamy na ręczniki papierowe, tak aby wchłonęły nadmiar tłuszczu.W międzyczasie obieramy
ziemniaki i kroimy w kostkę. Oczyszczone
pieczarki kroimy w ćwiartki. Warzywa wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę, doprawiamy
solą,
pieprzem oraz
oregano. Kropimy
oliwą z oliwek i pieczemy przez około 30 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.Po upieczeniu podajemy z
rybą.

Smacznego!Źródło inspiracji:http://www.kwestiasmaku.com/Post zawiera lokowanie produktu